Een matig businessplan kan een positief resultaat uit je gesprek bij de bank of financier om zeep helpen. Een doordacht plan kan ditzelfde gesprek tot een succes maken. Laat mij je helpen bij de juiste opzet, volgorde en inhoud.

Met een goed marketingplan laat je zien hoe jij je doelgroep gaat overtuigen. Ben je starter, dan zal het marketingplan vaak deels onderdeel uitmaken van je businessplan.

Businessplan

Een businessplan laat zien hoe jouw bedrijf levensvatbaar gaat zijn. Je zet dus de geldstromen erin. Wat is je investeringsbehoefte, hoe verwacht je dat je omzet zich ontwikkelt? Waarom ga jij wel succesvol zijn?

Banken of andere investeerders willen vooral de zekerheid dat hun geld niet verdampt, jij er vol voor gaat en zij hun investering met rente terugzien. Dus zoeken ze naar zekerheden. Daarvoor komen ze bij jou in privé en zul je ze moeten uitleggen waarom jouw bedrijf succesvol gaat zijn.

Op internet kun je gratis, lege, businessplannen downloaden. Maar die zijn niet bepaald onderscheidend of enthousiasmerend.

InDetail helpt je met de juiste tone-of-voice en helpt je ervoor te zorgen dat een bank niet weer een dertien in een dozijn plannetje krijgt voorgeschoteld. Met InDetail heb je sneller succes.

Marketingplan

Ook een marketingplan kan je heel eenvoudig op internet gratis vinden. Dan heb je wel een plan zoals duizenden anderen dat ook hebben. En een leeg plan, want je moet het zelf vullen. Een marketingplan dat werkt krijg je echt niet door het doen van een invuloefening!

Ook in je omgeving heb je vast wel iemand die graag wat over de marketing P's wil roepen. Maar voor je het weet ben je aan het worstelen met allemaal, meest Amerikaanse, marketingkreten en staat het plan mijlenver af van wie of wat jij bent. En als er één goede raad is: "Blijf dicht bij jezelf".

Ik luister naar jouw ideeën, naar wie jij bent en wat je wilt bereiken. Samen maken we een helder plan, waar je zelf echt blij van wordt. Maar ook met een gedegen inhoud en juiste toonzetting, die de toets van externen kan weerstaan en stakeholders juist aanspreekt. Ook hier helpt InDetail je met sneller succes.

Banner-plan