Een matig businessplan kan een positief gesprek bij de bank of financier om zeep helpen. Een doordacht plan kan ditzelfde gesprek tot een succes maken. Jouw geldschieter wil vooral weten hoe jij de omzetcijfers in je plan wil gaan waarmaken. Daarvoor moet je een goed marketingplan maken. Een communicatieplan maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit.

Met een goed marketingplan laat je zien hoe realistisch je bent in je marktbenadering en hoe jij je doelgroep gaat overtuigen van je toegevoegde waarde.

Hoe maak je een goed Marketingplan?

In een goed marketingplan vertaal je jouw visie, motivatie en drive naar een meetbare aanpak.

Je hebt vast wel eens gehoord over de marketing-p's. Nee, ga je nou niet meteen verdiepen in allemaal hippe, Amerikaanse, marketingkreten. Dan staat jouw plan straks mijlenver af van wie jij bent. Blijf dicht bij jezelf.

Ik luister naar jouw ideeën, naar wie jij bent en wat je wilt bereiken. Daarna maken we een helder plan, waar je ook zelf blij van wordt. Met een heldere inhoud en juiste toonzetting, die je bank en en andere stakeholders aanspreekt.

Aanbod en prijs

Het begint bij het aanbod; je producten of diensten. Welke onderscheidende kenmerken zijn er? Tegen welke prijzen zou je jouw aanbod optimaal kunnen wegzetten? Dus zonder jezelf tekort te doen of uit de markt te prijzen?


Aan wie verkoop je en op welke manier verkoop je?

Wat zijn je verkoopkanalen? Heb je een winkel, kom je op lokatie bij je klanten of is jouw dienstverlening online? Bedien je consumenten of andere bedrijven?

Communicatie en promotie

Eigenlijk het belangrijkste onderdeel. Hoe gaan mensen je vinden? Hoe wil je in de markt bekendstaan? Hier gaan we de inhoud van je website bepalen. We passen je bestaande site aan of maken een nieuwe. De toon van je website moet bij jou passen, maar vooral je belangrijkste doelgroep aanspreken. Welke communicatiekanalen passen hier nog meer bij?

Wil je nog even echt de diepte in over alle marketing-p's? Lees dan hier verder. [pagina volgt]

Waar staat jouw eendje?

Hoe maak je een goed communicatieplan?

In je communicatieplan staan de kanalen waarmee je jouw doelgroep(en) gaat informeren. De belangrijkste lopen we zo door. Om je verhaal goed te vertellen en juist op te bouwen, is het handig om je communicatie door het jaar heen gestructureerd aan te pakken. Zeg maar een soort van kalender. Die is sowieso handig, want je wilt ook op je budget letten.

Begin communicatie bij je website

Een website is je basis. Deze laat zien wie je bent, wat je aanbiedt en waarom een bezoeker bij jou aan het juiste adres is voor zijn vraag. Je website moet goed worden gevonden. Dat betekent niet door zoveel mogelijk mensen, maar door de juiste. Prospects die ook klant worden. Hiervoor gaan we de juiste content een tools inzetten. Dit laatste noemen we SEO, zoekmachine optimalisatie. Dus hoe goed Google jouw website weet te vinden.

Social media en online brancheplatforms

Als jouw klanten vrijwel niks met Facebook doen, maar wel met LinkedIn, focus je dan daarop. Zo kunnen ook vakwebsites en online-platforms belangrijk zijn voor jouw aanwezigheid. Dat kan met een advertentie, maar veel effectiever met goede content. Over onderwerpen waar je specialist in bent, wat je op die manier kan laten zien. Je wilt je immers positief onderscheiden?

Gedrukte media

Vlak ze niet uit, vakbladen, (lokale) kranten en (lokale) stads-of buuurtwebsites. Met name in business to business-omgevingen kan een redactioneel artikel veel toegevoegde waarde opleveren. Zeker omdat ook de gedrukte media vrijwel altijd een online platform hebben gekoppeld. Zo verdubbel je je exposure.

Vakbeurzen en presentaties

Met name in B2B-omgevingen kunnen vakbeurzen interessant zijn. En omdat vakbeurzen ook met de tijd mee zijn gegaan, hebben ze aan de reservering van een stand vaak een compleet pakket aan communicatie mogelijkheden beschikbaar. Zo blijft je aanwezigheid niet alleen opgemerkt bij de bezoekers die er al rondlopen, maar trek je meer bezoekers aan naar jouw stand.

Eigen communicatiemiddelen

Je zou het bijna vergeten in deze online tijden, maar eigen communicatiemateriaal blijft onmisbaar. Digitaal, maar ook gedrukt. Whitepapers die meer de diepte ingaan, eenvoudige leaflets om bij een verkoopgesprek achter te laten of mee te geven, als een klant "de deal" niet meteen wil doen. Een heldere template voor je offertes.

Zijn communicatie en marketing moeilijk?

Als je er rustig over nadenkt zijn marketing en communicatie niet heel moeilijk. Tenminste, niet om te bedenken wat je ongeveer wilt vertellen. Het probleem zit vaak in de uitvoering. Schrijven is een vak. SEO schrijven nog iets meer. Dat geldt ook voor vormgeven en een website logisch inrichten.

Maar het allergrootste probleem is tijd. Marketing en communicatie zijn zaken waar je voortdurend aandacht aan moet geven. Veel van mijn klanten zijn enthousiast begonnen, maar al snel kwam de klad erin. Door de dagelijkse hectiek blijkt focus enorm lastig. Verouderde content gaat dan vaak averechts werken.

Daarom ben ik er met InDetail.

Neem vrijblijvend contact op en ontdek hoe InDetail jou kan helpen bij het uitvoeren van je ideeën.