In 5 stappen naar SEO-content die werkt

Op de eerste pagina van Google is telkens maar plek voor ongeveer 10 bedrijven. Maar hoeveel spelers heeft jouw branche? En je eigen omgeving?

Grote bedrijven adverteren zich al suf in Google. Als je Googelt met voor de hand liggende zoekwoorden staan zij bovenaan. Voor het behouden van hun ranking hebben zij een fulltime marketing-afdeling of budget voor een heel groot reclamebureau. Jij moet het slimmer doen.

Bepaal eerst jouw niche

"Niche" is marketing-taal voor de doelgroep waar jij je als eerste op richt. Waarvoor je onderscheidend kunt zijn. Een volle vijver met maar een paar vissers.

Voor ons zijn de belangrijkste klanten niet de Heineken's, Coca Cola's of Unilever's. Gelukkig niet. Kleinere organisaties en bedrijven en dan primair in de regio Delft, hebben onze voorkeur. Daar richten we ons dus ook op.

Durf ook te kiezen! Schiet je met hagel op alles wat beweegt of mik je zorgvuldig? Leuk dat mensen uit Groningen bij jou hun nieuwe sanitair, slaapkamer of hardloopschoenen komen uitzoeken. Maar zie het als een welkome bijvangst.

In 5 stappen naar optimale SEO-content

"Content is king!" Niet zomaar een kreet. Goede content is keihard nodig om gevonden te worden. Maar het is wel zo handig als je content maakt waar je publiek op zit te wachten. Dat moeten we dus eerst onderzoeken.

1. Zoektermen in Google

Denk na over zoekwoorden die bij jouw dienstverlening en aanpak passen. Zet jouw niche centraal. Verkoop je hardloopschoenen? Dan liggen "hardlopen", "hardloopspecialist" of "running" voor de hand. Dan kom je ver na de grote ketens in de zoekresultaten.

Pak je niche er eens bij. Waar zou die op zoeken? Misschien op "hardlopen in Delft", of "running schoenen voor loopamateurs in Delft"? Gewoon proberen. In Google intypen. Schrijf per zoekopdracht de eerste paar resultaten op. Maak het niet te wild, zeg 15 of 20 totaal.

2. Resultaten analyseren

We willen van die websites eigenlijk wel weten op welke termen ze nog meer gevonden worden. Hiervoor zijn software en tijd nodig. Beide zijn niet gratis. Bedragen voor een account op een analsyetool van € 100, - per maand (!) zijn niks. En zijn enkele gratis, beperkte, alternatieven en gratis proefperiodes, maar het kost serieus tijd.

Met InDetail kan ik snel en effectief aan de slag voor goede SEO-content, linkbuilding en alles wat er nog meer bij SEO hoort. Om het maximale meetbaar te halen uit je investering, werk ik ook nog samen met technisch specialisten die zich speciaal op het mkb focussen.

Weten wat ik voor je kan betekenen?

Maak kennis of vraag een offerte op basis van jouw website

Maar je mag natuurlijk ook eerst doorlezen. Wat komt er uit die software?

Eerst kennis maken Vraag een offerte

3. Welke informatie levert de software?

Die software levert veel zoektermen op en de bijbehorende zoekvolumes (het aantal keren dat er op gezocht wordt). In eerste instantie denk je dat termen met een hoog volume het best zijn. Maar de concurrentie, van die met een dikke portemonnee, is hier ook groot.

En eigenlijk wil je geen zoekwoorden die 'gewoon' veel gebruikt worden. Je wilt gevonden worden op termen waar jouw niche op zoekt en die dus een hoge conversie opleveren naar jouw website.

Dat bereiken we met de juiste onderwerpen op je website. De 'black box' Google moet jouw website zien als beste antwoord voor de vragen van jouw doelgroep. We gebruiken hiervoor "longtail" zoekzinnen en..... bijbehorende content.

4. "Longtail" zoektermen

"Longtail" zegt het al. Lange staart. Die staart is de context waarin mensen zoeken op Google. Zij typen hun vraag steeds specifieker in. Omdat Google dat snapt. Bijvoorbeeld: "Wat is een specialist in hardloopschoenen voor zwakke enkels in Delft?" Google herkent de vraag, kan deze interpreteren en indexeert websites die inhoudelijk het meest overeenkomend antwoorden.

Nog wel een dingetje: Jouw website moet zulke inhoud dus wél hebben!

Wanneer je voldoende "longtails" hebt die bij jouw bedrijf en je niche passen, dan heb je al een mooie lijst met onderwerpen voor blogs, nieuwe web pagina's of aanpassingen in je bestaande content. En dáár ga jij het verschil mee maken.

5. Content, content, content

Weinig inhoud = weinig onderscheid = weinig aandacht van Google

Heb jij die "voordelige" website met een strak design en flitsende foto's? Betekent 'content' voor jou: "Hele lappen tekst waar niemand zin in heeft"?

Zeg je: "Ik weet toch wat we kunnen? Onze service is gewoon goed. Wij zijn de beste specialist. Mijn klanten weten dat allang. Dan hoef ik dat toch niet allemaal op te schrijven? Kost een hoop geld en niemand leest het."

Denk je dat nieuwe klanten je dan ook wel kiezen?

Mis! Met één alinea over je bedrijf, een paar holle kreten over je dienstverlening en zonder diepgang over specifieke kennis of onderscheidende aanpak weet toch niemand waarom ie nou bij jou moet zijn?

"De hoogste kwaliteit, de beste service én de laagste prijs!" Yeah, haven't we all? Next.

Investeer eerst in content, dan de verpakking

Google wil kwaliteit bieden. Voor Google betekent dit voldoende, relevante en actuele content. Bekijk goed scorende pagina's maar eens. Je vind een FAQ (vragenpagina), een blogsectie, wetenswaardigheden, artikelen, enzovoorts. Tekst. Die hoeft niet op de homepage. Daar mag je kort en krachtig zijn.

Een bezoeker beslist binnen enkele seconden om te blijven of door te klikken. Maar die content moet er ook zijn! Want dáár zoekt Google naar. Bied toegevoegde waarde! Een oriënterende klant, jouw prospect, zoekt die waarde om beter te kunnen kiezen.

Laat je een website bouwen of updaten? Begin met content! Aan design kun je net zoveel uitgeven als je over hebt.

Wat kost SEO voor jouw website?

Wil je weten hoe deze aanpak uitpakt voor jouw bedrijf en website? Maak dan vrijblijvend kennis. Na onze kennismaking maken we graag een offerte zonder open eindjes.

Drink een kop koffie Vraag een offerte