Business to consumer

Met een oprecht verhaal word je onderscheidend

Als ondernemer wil je grip houden en alles zelf doen: "Hoe moeilijk kan communiceren zijn? Dat beetje marketing en af en toe een blogje kan ik zelf. Scheelt ook een hoop kosten!"

Maar waarom stop je tijd in een competentie die je niet ligt? Besteed die tijd aan klanten en dagelijkse bedrijfsvoering. Klantgericht communiceren is een specialisme. Je online strategie moet aansluiten bij je doelgroep. Een marketeer in dienst nemen is echt niet nodig.

Wij bekijken jouw verhaal en aanbod vanuit je markt. Zo maken we jouw aanbod relevant voor deze doelgroep. Hoe? Door je verhaal oprecht te vertellen. Door je doelgroep betere informatie te bieden. Inhoud die jouw klanten willen lezen en waarmee jij opvalt tussen je concurrenten.

We kijken verder dan holle kreten over de laagste prijs bij de hoogste kwaliteit en de beste service. We focussen op jouw drive, je verhaal en de manier waarop jij klanten echt centraal weet te zetten.

Met welke middelen overtuigen we jouw doelgroep?

Samen vertellen we waarom jouw kennis en ervaring beter zijn en we laten zien hoeveel jij afweet van je klanten en hun behoeften. Jij bent toch die autoriteit op je vakgebied?