Business to consumer

Met een oprecht verhaal word je onderscheidend

Als ondernemer wil je grip houden en alles zelf doen: "Hoe moeilijk kan communiceren zijn? Dat beetje marketing en af en toe een blogje kan ik zelf. Scheelt ook een hoop kosten!"

Maar waarom stop je tijd in een competentie die je niet ligt? Besteed die tijd aan klanten en dagelijkse bedrijfsvoering. Klantgericht communiceren is een specialisme. Je online strategie moet aansluiten bij je doelgroep. Maar een marketeer in dienst nemen is niet nodig.

Ik help je te leren om je verhaal vanuit je markt te bekijken. Zo maken we jouw aanbod relevant voor je doelgroep. Hoe? Door je verhaal oprecht te vertellen. Door je doelgroep betere informatie te bieden, waarmee jij echt opvalt tussen je concurrenten.


We kijken verder dan holle kreten over de laagste prijs bij de hoogste kwaliteit en de beste service. We focussen op jouw drive, je verhaal en de manier waarop jij klanten echt centraal weet te zetten.

Met welke middelen overtuigen we jouw doelgroep?

Samen vertellen we waarom jouw kennis en ervaring beter zijn en we laten zien hoeveel jij afweet van je klanten en hun behoeften. Jij bent toch een autoriteit op je vakgebied?