Waarom is onderhoud van je website nodig?

Omdat gevonden worden door Google topsport is.

Een website heeft onderhoud nodig

InDetail heeft je website gerealiseerd of je hebt deze elders laten bouwen. Dan komt het volgende misverstand: "Nu mijn website klaar is, kom ik toch snel hoger in Google?"

Helaas, nee. Je zult wel in de resultaten komen. Maar voor een blijvend hoge positie is meer nodig. Als je een goede hardloper wilt worden, moet je blijven trainen. Voor een aantal maanden is je nieuwe site zeker actueel. Google gaat deze indexeren en langzamerhand kun je in Google Analytics terugvinden hoe jouw website "het doet".

Een actieve website is topsport

Hoeveel zoekresultaten passen er op de eerste pagina van Google? Hoe hoog wil jij staan? Hoe goed wil je gevonden worden? Hoe hard blijf je "trainen" en hoeveel blijf je eraan doen?

Met onze klanten bespreken we vooraf het verwachtingspatroon. Aan de hand van verschillende budgetten bepalen we samen waar de focus op komt. Het kiezen van jouw "niche" (een stuk van de markt, waar jij sterk in bent) helpt hierbij enorm. Lever je landelijk of regionaal je meeste diensten? Zijn er bijzonderheden in jouw aanbod waardoor je een extra sterke partner bent voor een bepaald type klant?

Hoe werkt Google

Dat weten we niet. We weten wèl hoe we onze zoekvriend kunnen beïnvloeden

Hoe werkt de “black box” genaamd Google?

Hoe kom je nou blijvend hoger en vaker voor in de zoekresultaten? Heb je een enorm marketingbudget, dan kun je die positie deels kopen. Dat moet je dan wel blijven doen. Bovendien markeert Google dat jouw link een gesponsord resultaat is. Voor een webshop met algemeen verkrijgbare en gelijkwaardige producten werkt dit. Bij dienstverlening en projectmatige aanpak voegt het minder toe. Tenzij je in een super concurrentiegevoelige branche zit in een grote markt.

De algoritmes van Google zijn een goed bewaard geheim. Niemand weet hoe ze precies werken, maar we weten wel hoe we ze kunnen beïnvloeden. Het algoritme verandert met enige regelmaat, dus pas je content er regelmatig op aan.

Google wil de beste en meest gebruikte zoekmachine blijven. Het publiek wil de beste zoekresultaten voorgeschoteld krijgen. Google snapt dit perfect en stelt haar algoritmes voortdurend bij om de beste en kwalitatief meest hoogwaardige info op de hoogste plaats in de resultaten te krijgen. Afgelopen december is het algoritme opnieuw bijgesteld. Content wordt nu helemaal King! En kwaliteit is nu de belangrijkste katalysator.

Waarom is tekst in je website wèl belangrijk?

Bij veel bedrijven heerst nog altijd de gedachte dat bezoekers niet willen lezen. Geen “lappen tekst”. Dat is bovendien lekker goedkoop. Helaas, dat werkt niet. En het is een fabel. Mensen willen namelijk inhoudelijk antwoord op hun vraag. En dat kan vaak niet in twee zinnetjes.

Google kan teksten steeds beter analyseren. De zoekmachine kijkt naar hoeveelheid informatie, naar actualiteit, naar kwaliteit en naar relevantie van de informatie. Dit laatste wordt beoordeeld door gelijksoortige zoekvragen als de jouwe, vanuit de hele wereld, te analyseren en te matchen met de geboden inhoud. De bezoeker wil z’n vraag kwalitatief goed beantwoord zien.

Dus ja, je mag bezoekers op je homepage zeker teasen met korte, krachtige introducties. Maar veel websites stoppen hier. Google ziet dat er verder nauwelijks relevante informatie aanwezig is. Conclusie van het algoritme? Deze site bevat wel wat zoektermen, maar geeft onvoldoende antwoord op de zoekvraag. De website wordt lager in de resultaten gezet. Daarentegen beloont Google de websites, die met kwalitatief sterke content inhoudelijke antwoorden geven, met een hogere notering.

SEO (zoekmachine optimalisatie) is dus topsport!

Maar meedoen levert je veel op...

Klik en ga naar de SEO-pagina. Lees daar waarom SEO content belangrijk is voor een effectieve website is.

Waarom moet jouw website technisch ook top zijn?

Omdat Google sterk naar de technische prestaties kijkt

De tech­niek verandert

Google wil niet alleen inhoudelijk het beste antwo­ord op vra­gen lev­eren. Als een bezoek­er 10 sec­on­den moet wacht­en op het laden van een nieuwe pag­i­na, is ie niet blij en haakt hij af. Voor Google is kwaliteit dus ook een opti­maal presterende web­site. Afbeeldin­gen moeten geop­ti­maliseerd zijn, plu­g­ins moeten goed werken en op alle devices (mobiel, lap­top, desk­top en tablet) moeten je pag­i­na’s snel en in logis­che vol­go­rde laden.

Website code

Je web­site moet mee

Con­tent man­age­mentsys­te­men (ja, ook jouw CMS) ontwikke­len voort­durend door. Beveilig­ing­sup­dates, nieuwe fea­tures, andere ver­w­erk­ingsmeth­o­d­en en nog veel meer. Het is daarom nodig en min­i­maal ver­standig om jouw CMS goed te bli­jven mon­i­toren en up-to-date te houden. Zelfs automa­tis­che” updates kun­nen je nog aardig in de prob­le­men bren­gen. Een plu­g­in’ die hier geen reken­ing mee houdt, kan je flink in de prob­le­men brengen. 

Website alle devices

Wat levert het onderhoud van InDetail jou op?

In elk geval een 24/7 gemonitorde en goed werkende website

Met InDetail bieden we klanten, maar ook mijn nog-niet-klanten het onderhoud dat past bij jouw website en budget. Want waar gaat het om?

  • Dat je site technisch up-to-date blijft en blijft functioneren;
  • Dat je content actueel blijft en zich verder uitbreidt.

Voor de techniek wil je de hulp van een expert. Ook goede teksten maken blijft een vak apart. En kost tijd. Maar het is je allerbelangrijkste tool om je imago te versterken en bezoekers op de site te houden.

Waar moet je aan denken bij de technische werking van je website?

Gebruik

  • Herstel van een verstoorde lay-out;
  • Niet goed werkende formulieren etc.;
  • Overige functionaliteiten die niet correct lijken te werken;
  • Vragen over het werken met je site, wanneer je het gewoon even niet meer weet.

Techniek (CMS en database onderhoud)

  • Dagelijkse interne backup;
  • Wekelijkse externe backup (datacenter);
  • Maandelijkse CMS-updates en security patches;
  • Alle andere technische werkzaamheden in het CMS die je als eigenaar en gebruiker niet zelf kan uitvoeren.

Altijd actuele content

Voor de content moet je nadenken wat je zelf kunt. Waar ben je goed in en wat vind je leuk? Goede teksten maken, is een vak apart. Het kost veel tijd. Ze moeten bijvoorbeeld SEO zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel web-vriendelijk en goed vindbaar voor zoekmachines als Google. Het zijn je belangrijkste tools om je imago te versterken en bezoekers op de site te laten blijven. Aan welke content kun je denken binnen onderhoud?

  • Een blog of nieuwsartikel;
  • Een interview of persbericht;
  • Een mooie tekst bij een nieuwe foto;
  • Een andere tekst bij een bestaande foto;
  • Een nieuwe, extra, webpagina;
  • Of bedenk zelf een onderwerp waar je content voor wilt.

Welke vormen van website onderhoud zijn er?

Abonnement of toch liever een strippenkaart?

Hoe werkt een abonnement?

Met een abonnement ben je voor een vast bedrag klaar en weet je dus exact waar je qua kosten aan toe bent. Makkelijk, eenduidig en altijd een slimme investering. De investering is afhankelijk van de omvang en complexiteit van je website. Met een jaarbedrag van 12% van de website-waarde, zit je tegen een scherp tarief goed. Zeker voor de technische werking van je website is dit een slimme keuze. Dit proces stopt immers nooit?

Hoe werkt een strippenkaart?

Met een strippenkaart hoef je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij een vast abonnement, niet vooraf te bedenken hoeveel dienstverlening je gaat afnemen. Je koopt een aantal uren in en hebt een jaar de tijd deze op te maken. Hoe meer uren je inkoopt, hoe voordeliger het uurtarief. Mijn klanten kiezen meestal strippenkaarten van telkens 8 of 16 uur. Een strippenkaart kan handig zijn wanneer je gewoon even aan wilt kijken hoeveel en hoe vaak je nieuws hebt.

Bekijk hier alle mogelijkheden Maak kennis voor een offerte