SEO Analyses

Kijkers zijn nog geen kopers

Ok, je wilt dus beter gevonden worden? Maar betekent meer websitebezoek ook meer omzet? Nou, jee. "Huh?" Ja, want meer bezoek bekent meer kans op omzet. Nee, want met alleen maar meer bezoekers laat je nog veel kansen liggen.

Jouw doel is een hoge conversie. Van webbezoek naar aankoop of naar contact voor een afspraak. Kortom, van een webclick naar een echte click en omzet. Veel bezoekers is leuk, maar je wilt uiteindelijk de juiste bezoekers op je website.

SEO. Wat heb jij echt nodig?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het omvat alle tools om jouw website hoger in de Google-rankings te krijgen. En te houden. Helaas, je bent niet alleen en vast ook niet het bedrijf met het hoogste budget. Heeft het zin om overal hoger te staan dan de grote en internationale bedrijven in jouw markt? Of is het slimmer om met een beperkt budget te focussen op een deel van de markt en er dáár op een positieve manier uit te springen?

Omdat te bepalen willen we meer over jou en je bedrijf leren. Wat doe je, wie zijn je concurrenten en waar ben je sterk in? Samen spreken we af wat wenselijk en haalbaar is binnen jouw budget. We maken een plan van aanpak en bepalen de logische doorloop en kosten. En ben je bovendien wel eens klaar met de beloften van veel bureaus over bomen tot in de hemel, die niet thuis geven als de resultaten tegenvallen? Daarover maken we heldere afspraken met elkaar. Jouw succes is ook het onze!

En omdat meten nou eenmaal weten is..

... gaan we daarmee beginnen. Wie komen er nu op je website? Hoe komen deze bezoekers op je website? Blijven ze lang en klikken ze door? Op welke pagina's komen ze binnen? En zo is er nog een hele rij variabelen te meten die samen het nodige vertellen over de huidige bezoekers op je website. Met die nulmeting hebben we ons vertrekpunt. Samen stellen we doelen en een plan van aanpak op.

De eerste effecten duren even. Een maand of drie. Google indexeert je pagina's opnieuw en er gebeurt nog veel meer in hun 'black box'. Na die periode gaan we dezelfde variabelen meten als aan het begin en zien we de resultaten. Webtechnisch dan. Maar we zijn het meest benieuwd of jij er ook wat van hebt gemerkt in je dagelijkse business. Dit is ook het moment waarop we bespreken hoe we verder gaan. Moeten we bijsturen? Of gaan we je content uitbouwen?

Waarom heeft SEO veel content nodig?

Google werkt met een algoritme. Niemand weet hoe het exact werkt. Maar we kunnen er wel op inspelen. Google zet kwaliteit bovenaan. En wil daarvoor voldoende, relevante en actuele content vinden. Een FAQ (vragenpagina), een blogsectie, wetenswaardigheden, artikelen, enzovoorts. Die content hoeft niet op de homepage. Dáár mag je kort en krachtig zijn. Maar die content moet wél aanwezig zijn! Google biedt de oriënterende klant, jouw prospect, websites met díe content als eerste.

Het algoritme van Google verandert regelmatig. SEO is daardoor een complex vakgebied waar je eigenlijk wel hulp bij wilt hebben. CTR, CTA, organische zoekresultaten, linkbuilding, keywords, meta-omschrijvingen, longtails; het is veel. Zelfs wij kennen niet alle ins- en outs. Daarvoor werken we samen met een specialistisch bedrijf dat de technische tools en variabelen binnen SEO beheerst en bijhoudt.

Ons specialisme binnen SEO is gericht op de belangrijkste eis van Google hanteert om jouw website als relevant te beoordelen voor de bezoeker: goede CONTENT.

Lees hier hoe je in 5 stappen naar de juiste content werkt

Hoe kan InDetail jou helpen met een SEO website?

Wat kost een effectief SEO-plan voor een mkb-bedrijf?

Wil je landelijk of lokaal?

Heb je onze uitleg over de stappen naar goede content gelezen? Het maakt dus nogal wat uit of je landelijk of regionaal focust. Dat bepaalt ook hoe uitgebreid een SEO-traject moet zijn, om goed effect te hebben. Daarom hebben we plannen voor een nationale campagne en een lokale of regionale.

Hoeveel zoektermen heb je nodig?

Hoe meer concurrentie en hoe groter je markt, hoe meer onderscheid je zult moeten aantonen. Meer onderscheid vraagt dus om meer content bij een groter aantal zoektermen. Heb je een webwinkel? Dan kan adverteren (SEA) slim zijn. Ik werk de meest voorkomende SEO-plannen hieronder uit.

Tekst Continu

Bijvoorbeeld:
  • 1. Online teksten
  • 2. Offline teksten
  • 3. Tekst redigeren
  • 4. LinkedIn artikelen
  • 5. Wat jij wilt......

Mix en aantal in overleg.

InDetail helpt je graag aan het SEO niveau dat past bij jouw dienstverlening en markt.

Maak kennis of vraag een vrijblijvende offerte.

Laten we kennismaken Vraag een offerte